Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Tud valaki segíteni nekem.

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.) Feladat

`c=sqrt(a^2+b^2)=sqrt(5^2+12^2)=color(red)(13 \ cm)`

`b=sqrt(c^2-a^2)=sqrt(15^2-8^2)=color(red)(12,69 \ cm)`




2.) Feladat

`x=12*sin60°=color(red)(10,39 \ cm)`

`y=(5,7)/(sin30°)=color(red)(11,4 \ cm)`

`"z"=sqrt(11,4^2-5,7^2)=color(red)(9,87 \ cm)`




3.) Feladat

1: `color(red)(C)`
2: `color(red)(D)`
3: `color(red)(B)`
4: `color(red)(A)`
5: `color(red)(E)`




4.) Feladat
`x=sqrt(15^2-10^2)=color(red)(11,18 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1