Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az alábbi feladatokban kérnék segítséget.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
422
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szerintem ezeknek nincs igazán matematikai megoldásuk. Ha nem érted a kódot, hagyd figyelmen kívül. A számok elegek kellene legyenek.

3. feladat

irb(main):001:0> [1, 1, 2, 5, 7].permutation.filter {|s| s.rindex(1) - s.index(1) > 1 and s.index(7) < s.index(2) }.uniq
=>
[[1, 5, 1, 7, 2],
[1, 5, 7, 1, 2],
[1, 5, 7, 2, 1],
[1, 7, 1, 2, 5],
[1, 7, 1, 5, 2],
[1, 7, 2, 1, 5],
[1, 7, 2, 5, 1],
[1, 7, 5, 1, 2],
[1, 7, 5, 2, 1],
[5, 1, 7, 1, 2],
[5, 1, 7, 2, 1],
[5, 7, 1, 2, 1],
[7, 1, 2, 1, 5],
[7, 1, 2, 5, 1],
[7, 1, 5, 1, 2],
[7, 1, 5, 2, 1],
[7, 2, 1, 5, 1],
[7, 5, 1, 2, 1]]



4. feladat

irb(main):002:0> eladas = {:hetfő => 6, :kedd => 16, :szerda => 12, :csütörtök => 9, `:`péntek => 7}
=> {:hetfő=>6, :kedd=>16, :szerda=>12, :csütörtök=>9, `:`péntek=>7}

a)

irb(main):003:0> eladas.values.sum * 400
=> 20000

b)

irb(main):004:0> (eladas.values.sum / eladas.values.length.to_f).round
=> 10

c)

irb(main):005:0> eladas[:kedd] * 100 / eladas.values.sum.to_f
=> 32.0

d)

irb(main):006:0> eladas.values.max - eladas.values.min
=> 10
Módosítva: 3 éve
0

5. feladat

a) `alpha = 35^o`
b) `beta = 110^o`
c) `gamma = 75^o`
0