Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
472
Az egész lap a házi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a, y tengelyen fentről le: b, a, c
b, x tengelyen balról jobbra: b, a, c

2, Ezeket egy oldalon ábrázoltam:

A,
a, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D%255Cleft%257Cx%255Cright%257C
b, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D%255Cleft%257Cx%255Cright%257C%2B5
c, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D%255Cleft%257Cx%255Cright%257C-5

B,
a, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D%255Cleft%257Cx%255Cright%257C
b, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D%255Cleft%257Cx%2B2%255Cright%257C
c, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D%255Cleft%257Cx-4%255Cright%257C

3,

a(x)=|x|
b(x)=|x| - 4
x(x)=|x+2|-4

Értelmezési tartomány:(-7;3)
értékkészlet:(-4;1)
y tengely metszete: (0;-1)
zérushely: (1;0)
menete: (0;-4) intervallumon csökken; (-4;1) intervallumon nő
szélsőértéke: minimum, helye: (-3;-4); maximum helye:(2;1)

4,
A, y tengelyen fentről le: c, a, d
B, x tengelyen balról jobbra: b, a, d

5, Ezeket egy oldalon ábrázoltam:

A,

a, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253Dx%255E2
b, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253Dx%255E2%2B5
c, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253Dx%255E2-2

B,

a, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253Dx%255E2
b, https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D%255Cleft%2528x%2B3%255Cright%2529%255E2
c,https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D%255Cleft%2528x-1%255Cright%2529%255E2

6,
a(x)= x2
b(x)= -x2
d(x)= -(x-4)2+5

c(x)=-(x-4)2

értelmezési tartománya: (3;6)
értékkészlet: (-5;0)
y tengelymetszete: elméletileg ebben az értékkészletben nincs, de (0;-16) lenne
zérushelye: (4;0)
függvénymenete: (-5;0) monoton nő; (0;5) monoton csökken
szélsőértéke: maximum, helye: (4;0); minimum, helyei: (2;-5), (6;-5)

Remélem így jó lesz!
Módosítva: 3 éve
1