Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

%-almákkal

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Két ládában összesen 90 db alma van.Mennyi alma van az egyes ládákban,ha az elsőben lévő almák 25%-a ugyanannyi,mint a másodikban lévő almák 20%-a?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(e + m = 90), (e * 0.25 = m * 0.2):}`

`e + m = 90`
`e = 90 - m`

`e * 0.25 = m * 0.2`
`(90 - m) * 0.25 = m * 0.2`
`90 * 0.25 - m * 0.25 = m * 0.2`
`90 * 0.25 = m * 0.2 + m * 0.25`
`22.5 = m * 0.45`
`22.5 -: 0.45 = m`
`color(red)50 = m`

`e = 90 - m = 90 - 50 = color(red)40`

Ellenőrzés:
`e * 0.25 = 40 * 0.25 = 10`
`m * 0.2 = 50 * 0.2 = 10 " " color(green)✔`
0