Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek vegyes

Főoldal » Középiskola » Matematika
465
1)Egy csavar fejének keresztmetszete olyan szabályos hatszög,amelyben a szemközti oldalak távolsága 20 mm.Mekkora a csavarfej keresztmetszetének területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hatszög két szembenlévő csúcsának távolsága az oldalak hosszúságának kétszerese. Ennek tudatában könnyedén meghatározzuk a hatszög oldalainak hosszát majd abból a területét.

`a=d/2=20/2=10 \ mm`


`T=(3*sqrt3*a^2)/2=(3*sqrt3*10^2)/2=color(red)(259,81 \ mm^2)`
0