Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok tudna segíteni vakaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
445
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6.)
a.)
`10x+3x+13*5=10x+110`

`13x+65=10x+110`

`3x=45`

`color(red)(x=15 \ db)`


b.)
`((13*20)/(10*15)-1)*100=color(red)(73,3dot3%)`




7.)
a.) `color(red)("igaz")`

b.) `color(red)("hamis")`

c.) `color(red)("hamis")`

d.) `color(red)("igaz")`




10.)
`x + 15 = 15/17*(y - 15)`

`17x+255=15y-225y`

`17x-15x=-480` ez lesz az első egyenletünk.


`x/y=3/5`

`x=3/5y` ez lesz a második egyenletünk.


Behelyettesítjü x-et az első egyenletbe.

`17*3/5y - 15y = -480`

`-4,8y=-480`

`color(red)(y=100)`


Majd y-t vissza helyettesítjük a második egyenletbe.

`x=3/5*y=3/5*100=color(red)(60)`


Tehát a két zsák tömege `60 \ kg` és `100 \ kg`.
0