Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Örökifjú tulajdonság

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
697
Ez igaz? Ha kszí geometriai eloszlású, akkor örökifjú, azaz minden n és k pozitív egészre P(kszí=n+k; kszí>n)=P(kszí=k)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, help, Valószínűség, képlet, valszám, geometriai, változó, valószínűségi, örökifjú
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Igen, örökifjú.
De nem pontosvessző van a képletben, hanem függőleges vonal, ugyanis feltételes valószínűséget akar jelenteni.

De miért nem keresel egy kicsit google-val, mielőtt itt kérdezel? Sok esetben sokkal gyorsabban kapnál megoldást. Erről is az első megoldás a wikipedia cikk, ott van benne, hogy örökifjú.
0