Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS. LÉCCI

201
Nagyon de nagyon fontos ezen múlik hogy megbukok e? Az a kérdés hogy Rómeó és Júlia családja mért voltak haragban!!!?? És erről kéne egy, fogalmazás! Legalább 20 sor!! Kérlek segítsetek nem Akarok megbukni !!! Holnap estig kéne! Előre is köszi ❤
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Rómeó és Júlia SOS!
-1
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

2
A "Rómeó és Júlia" William Shakespeare híres drámája, amelyben a címszereplők szerelme tragikusan végződik. A dráma központi konfliktusa a Montague és a Capulet családok közötti hosszú ideje tartó ellenségeskedés és harag.
Shakespeare a drámájában nem részletezi pontosan, hogy mi okozta az eredeti konfliktust a két család között. A történet elején az olasz Verona városában a Montague és a Capulet családok már régóta rivalizálnak egymással. Az emberek a városban tudják, hogy a két család között feszült viszony van, de a drámában nem tárul fel a konfliktus gyökere.
A dráma elején a Montague fiatalember, Rómeó, beleszeret a Capulet lányba, Júliába. A családok haragja és az ellenségeskedés azonban megakadályozza őket abban, hogy nyíltan közelítsenek egymáshoz. Rómeó és Júlia titkos esküvőt kötnek, hogy kikerüljék a családjaik elutasítását. Az esküvő után azonban sorozatos tragédiák következnek be, és a szerelmesek halála végül összeegyeztethetetlen családi ellenségeskedéstől vezet.
Összességében a Montague és Capulet családok közötti harag Shakespeare drámájának alapvető hajtóereje. Bár a konfliktus eredete nem tisztázott, a dráma célja inkább az emberi szenvedélyek, a szeretet és az ádáz ellenségeskedés bemutatása, valamint az ebből eredő tragikus következmények megjelenítése.
Roviden, az ok, ami miatt Rómeó és Júlia családja haragban volt egymással, az ősi városi rivalizálásuk miatt volt.


Remélem segíthettem, ha valami nem jó elnézésedet kérem, ezért is ellenőrizd le mielőtt leírod.
1

Először is, a Montague-k és a Capulet-ek hosszú ideje rivalizáltak egymással hatalmi és politikai okokból. A középkori Itáliában a nemesi családok gyakran versengtek a hatalomért, a befolyásért és a területekért. Ez az ősi rivalizálás továbböröklődött, és generációról generációra folytatódott a Montague és a Capulet családok között.
Másodsorban, a vagyon és a pénz is szerepet játszhatott a haragjukban. Mindkét család gazdag és befolyásos volt, és az anyagiak és a társadalmi státusz fontos szerepet játszottak a korabeli társadalomban. Lehetséges, hogy viták és rivalizálások alakultak ki vagy erősödtek meg a vagyon, az örökség és a gazdasági érdekek miatt.
Emellett az is lehetséges, hogy a családtagok között személyes sérelmek és összeütközések alakultak ki, amelyeket különböző események, provokációk vagy személyes viszályok okoztak. Ezek a sérelmek hosszú időn át növekedhettek és szítódhattak, ami végül az egész család ellenségeskedéséhez vezethetett.

De ezek feltételezések. Írhatod ezt is.
0