Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
320
Sziasztok!
Ebbe az egyenletbe szeretnèk segítsèget kèrni!
- 1/2x+5=x+1/2
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
-1/2x+5=x+1/2 szorozzuk a két oldalt a 2 értékkel

-x+10=2x+1

-x-2x=1-10

-3x=-9

X=3
1