Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

SOS nagyon sürgős földrajz

42
Mi a magyarázata a mediterrán területek klímájának kialakulására? Mely növények termesztésének kedvez ez az éghajlat! Soroljon fel öt példát!

Hogyan változnak nyugatról kelet felé a valódi mérsékelt övben az éghajlati elemek?

Milyen okokkal magyarázhatók az esőerdők nagy arányú eltűnése a Földön? Miért veszélyes az
esőerdők pusztítása, soroljon fel három okot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
földrajz
0
Középiskola / Földrajz

Válaszok

4
A mediterrán éghajlat, vagy másik nevén a száraz nyarú szubtrópusi éghajlat jellemzője fő jellemzője a meleg, és csapadékban igen száraz nyár, és az enyhe, olykor fagymentes, de csapadékosabb téli időszak.
Olajfa
Citrom
Narancs
Mandarin
Grapefruit
0

A mérsékelt övezeten belül a valódi mérsékelt övben találjuk a legjelentősebb éghajlati különbségeket. A valódi mérsékelt övön belül négy, hőingásban, csapadékeloszlásban egyre szélsőségesebb éghajlatú területeket különítünk el:

Óceáni éghajlat.

Mérsékleten szárazföldi éghajlat (nedves kontinentális éghajlat a másik neve).

Szárazföldi éghajlat (száraz kontinentális éghajlat a másik neve).

Szélsőségesen szárazföldi területek (mérsékelt övi félsivatagok, sivatagok).

Ebben nem vagyok biztos, hogy jó válasz a második kérdésedre
0

A pusztulás okai a víz körforgási folyamatának megváltozásában és az egészséges növényzet csökkenésében keresendők. Mivel a víznek a légkörbe történő visszatérése nagymértékben függ a növényzettől, az utóbbi időben az erdők vízháztartása eléggé instabillá vált.
Az esőerdőket különféle célok miatt irtják az emberek. Az elsőrendű ok az, hogy ezáltal mezőgazdasági termőterülethez, illetve az állattartáshoz szükséges legelőkhöz jusson a helyi lakosság.
0

Hatalmas felületükkel csökkentik a légkör szén-dioxid szintjét, rengeteg oxigént termelnek, sőt a légkörben található port is megkötik a levelek felületén.
0