Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Képet csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"ÉT"=color(red)(x in "]"-oo;+oo"[")`


`"ÉK"=color(red)(y in "]"-oo;9"]")`


`"Menete":`
- `"nő": color(red)(x in "]"-oo;2"]")`

- `"csökken": color(red)(x in "["2;+oo"[")`


`"SZÉ": "max"=>(x;y)=color(red)(2,9)`

`"Zh": color(red)(x_1=-1 \ \ "valamint" \ \ x_2=5)`
`-(x-2)^2+9=0`

`x^2-4-5=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(4+-sqrt((-4)^2-4*1*(-5)))/(2*1)={(x_1=-1) , (x_2 =5):}`


`"Tengelypont": y=-1*(0-2)^2+9=-4+9=color(red)(5)`


`"Folytonosság": color(red)("Folytonos")`


`"Paritás": color(red)("Nem páros és nem is páratlan")`
1