Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Biológiai kutatás

517
Biológiából azt a feladatot kaptam hogy írjak egy oldalt ikrekről és ikres érdekességekről,de nem tudom hogy álljak neki. Valaki tud segíteni nekem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Biológia

Válaszok

2
Szia :)
Szerintem írhatnál arról hogy pontosan mit jelen az hogy ikrek, hogyan zajlik a megtermékenyülés. El lehet különíteni egypetéjű és többpetéjű ikreket. Ez érdekes lehet. Ha különlegességről kell írni, akkor írhatsz a telepátiáról is ikrek között. Biztosan lehet erről infot találni a neten. Beletehetsz konkrét ikerpárokat is, akik valami érdekeset mondanak.
Én ezen a vonalon indulnék :)
0

A terhességek döntő többségének végén az édesanya egy gyermeknek ad életet. Esetenként azonban előfordulnak ikerterhességek is, amelyek kihordása nagyobb megterhelést jelent az anyai szervezet számára. Kétpetéjű ikrek úgy alakulhatnak ki, hogy a tüszőérés során az anya petefészkében nem egy, hanem két petesejt érik meg egyszerre. Ezek a megtermékenyítés után beágyazódnak, és egymástól tulajdonképpen teljesen függetlenül fejlődésnek indulnak. A kétpetéjű ikrek lehetnek külön neműek, és az is előfordulhat, hogy az ikerpár tagjai alig hasonlítanak egymásra. Az egypetéjű ikrek esetében viszont a már fejlődésnek indult embrió valamilyen okból, még a petevezetőben kettéválik. A két utód tehát ugyanabból a zigótából alakul ki, ezért szinte a megszólalásig hasonlítanak egymásra, és mindig azonos neműek. A többes ikerterhességek rendkívül ritkák, bár az utóbbi években egyre gyakrabban végzett hormonkezelés és mesterséges megtermékenyítés eredményeként növekedett a számuk.
0