Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Legyen egy kis pizza ára: x, így a nagy pizza ára: 2,5x.
Ha 1 db családi és 3 kis pizzát rendelt a család, akkor az egyenlet a következőképp alakul:
2,5x+3x=12100 /összevonás
5,5x= 12100 /:5,5
x = 2200

Így megkapjuk a kis pizza árát, ami 2200 Ft. Tehát a nagypizza ennek 2,5-szeresébe került, azaz 5500 Ft-ba.
0