Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A síktükörre érkező és a visszavert fénysugár közti szög 64°.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
446
A síktükörre érkező és a visszavert fénysugár közti szög 64°.
A, mekkora a beesési szög?
B, mekkora a visszavert sugár és a tükör közti szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Mivel a tükör sík, ezért a beesési és a visszavert sugár ugyanannyi szöget zárnak be a tükörrel. Tehát ha az általunk ismert visszavert és a tükör közti szög 64°, akkor a beesési és a tükör közti szög is 64°.

A beesési szöget a tükör és a beesési sugár közti szögből tudjuk kiszámolni, ami a beesési és a visszavert sugár közti szög fele. Tehát a beesési szög:

beesési szög = 1/2 * visszavert és tükör közti szög
= 1/2 * 64°
= 32°
Tehát a beesési sugár és a tükör közti szög 32°, a visszavert és a tükör közti szög pedig 64°.






0