Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi!

Főoldal » Középiskola » Kémia
358
H²SO⁴ + NaOH = ?
H²SO⁴ + KOH = ?
H²SO⁴ + Ca(OH)² = ?
HNO³ + Ca(OH)²= ?
H²CO³ + NaOH = ?
H²CO³ + KOH = ?
CH³COOH + NaOH = ?
CH³COOH + KOH = ?
CH³COOH + Ca(OH)²

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ez mind közömbösítési reakció.
A protonátmenettel járó kémiai reakciók egy típusa.

H₂SO₄ + 2 NaOH = Na₂SO₄ + 2 H₂O
H₂SO₄ + 2 KOH = K₂SO₄ + 2 H₂O
H₂SO₄ + Ca(OH)₂ = CaSO₄ ↓ + 2 H₂O (kalcium-szulfát csapadék- gipsz- keletkezik)
2 HNO₃ + Ca(OH)₂= Ca(NO₃)₂ + 2 H₂O
H₂CO₃ + 2 NaOH = Na₂CO₃ + 2 H₂O
H₂CO₃ + 2 KOH = K₂CO₃ + 2 H₂O
CH₃COOH + NaOH = CH₃COONa + H₂O
CH₃COOH + KOH = CH₃COOK + H₂O
2 CH₃COOH + Ca(OH)₂ = (CH₃COO)₂Ca + 2 H₂O
1