Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rövid segítséget szeretnék kérni!

Főoldal » Középiskola » Kémia
414
const startScreen = document.querySelector(".start-screen");
const startButton = document.querySelector(".start-button");
const boardSizeInput = document.querySelector("#board-size");
const kittensPerPlayerInput = document.querySelector("#kittens-per-player");

startButton.addEventListener("click", startGame);

function startGame() {
const boardSize = parseInt(boardSizeInput.value, 10);
const kittensPerPlayer = parseInt(kittensPerPlayerInput.value, 10);

if (isNaN(boardSize) || isNaN(kittensPerPlayer)) {
alert("Please enter valid values for board size and kittens per player.");
return;
}

createGrid(boardSize);
createKittens(kittensPerPlayer);
startScreen.style.display = "none";
}

function createGrid(boardSize) {
for (let i = 0; i < boardSize * boardSize; i++) {
const gridItem = document.createElement("div");
gridItem.classList.add("grid-item");
gridItem.addEventListener("click", () => placeKitten(gridItem));
gridContainer.appendChild(gridItem);
}
}

function createKittens(kittensPerPlayer) {
for (let i = 0; i < kittensPerPlayer; i++) {
const kitten1 = document.createElement("div");
kitten1.classList.add("kitten");
kitten1.setAttribute("data-player", 1);
kitten1.addEventListener("click", setActiveKitten);
player1Kittens.appendChild(kitten1);

const kitten2 = document.createElement("div");
kitten2.classList.add("kitten");
kitten2.setAttribute("data-player", 2);
kitten2.addEventListener("click", setActiveKitten);
player2Kittens.appendChild(kitten2);
}
}

function setActiveKitten(event) {
const selectedKitten = event.target;
const player = parseInt(selectedKitten.getAttribute("data-player"), 10);

if (player === currentPlayer) {
activeKitten = selectedKitten;
}
}

function setKittenColor(kitten, player) {
if (player === 1) {
kitten.style.backgroundColor = "green";
} else if (player === 2) {
kitten.style.backgroundColor = "blue";
}
}

function pushAdjacentKittens(gridItem) {
const index = Array.from(gridContainer.children).indexOf(gridItem);
const row = Math.floor(index / 6);
const col = index % 6;
const directions = [
[-1, 0], // Up
[1, 0], // Down
[0, -1], // Left
[0, 1], // Right
[-1, -1], // Diagonal Up-Left
[-1, 1], // Diagonal Up-Right
[1, -1], // Diagonal Down-Left
[1, 1], // Diagonal Down-Right
];

directions.forEach(([dx, dy]) => {
const newRow = row + dx;
const newCol = col + dy;

if (newRow >= 0 && newRow < 6 && newCol >= 0 && newCol < 6) {
const adjacentIndex = newRow * 6 + newCol;
const adjacentGridItem = gridContainer.children[adjacentIndex];

if (adjacentGridItem.childElementCount > 0) {
const newRowPushed = newRow + dx;
const newColPushed = newCol + dy;

if (newRowPushed >= 0 && newRowPushed < 6 && newColPushed >= 0 && newColPushed < 6) {
const pushedIndex = newRowPushed * 6 + newColPushed;
const pushedGridItem = gridContainer.children[pushedIndex];

if (pushedGridItem.childElementCount === 0) {
pushedGridItem.appendChild(adjacentGridItem.firstChild);
}
} else {
// Kitten pushed off the board, return to the player's bench
const pushedKitten = adjacentGridItem.firstChild;
const pushedKittenPlayer = parseInt(pushedKitten.getAttribute("data-player"), 10);
const playerBench = pushedKittenPlayer === 1 ? player1Kittens : player2Kittens;

playerBench.appendChild(pushedKitten);
}
}
}
});
}


let player1Score = 0;
let player2Score = 0;

function checkForThreeInARow() {
const grid = Array.from(gridContainer.children);
const checkWin = (index1, index2, index3) => {
const item1 = grid[index1].firstChild;
const item2 = grid[index2].firstChild;
const item3 = grid[index3].firstChild;

if (item1 && item2 && item3) {
const player1 = parseInt(item1.getAttribute("data-player"), 10);
const player2 = parseInt(item2.getAttribute("data-player"), 10);
const player3 = parseInt(item3.getAttribute("data-player"), 10);

if (player1 === player2 && player2 === player3) {
return { winningPlayer: player1, indexes: [index1, index2, index3] };
}
}

return null;
};

for (let row = 0; row < 6; row++) {
for (let col = 0; col < 6; col++) {
const index = row * 6 + col;

// Check horizontal
if (col < 4) {
const result = checkWin(index, index + 1, index + 2);
if (result) return result;
}

// Check vertical
if (row < 4) {
const result = checkWin(index, index + 6, index + 12);
if (result) return result;
}

// Check diagonal /
if (row < 4 && col < 4) {
const result = checkWin(index, index + 7, index + 14);
if (result) return result;
}

// Check diagonal \
if (row < 4 && col >= 2) {
const result = checkWin(index, index + 5, index + 10);
if (result) return result;
}
}
}

return null;
}

const player1ScoreElement = document.getElementById("player1-score");
const player2ScoreElement = document.getElementById("player2-score");

function updateScoreDisplay() {
player1ScoreElement.textContent = player1Score;
player2ScoreElement.textContent = player2Score;
}

function handleWin(result) {
const { winningPlayer, indexes } = result;
const playerBench = winningPlayer === 1 ? player1Kittens : player2Kittens;

indexes.forEach((index) => {
const gridItem = gridContainer.children[index];
const kitten = gridItem.firstChild;
playerBench.appendChild(kitten);
});

if (winningPlayer === currentPlayer) {
currentPlayer === 1 ? player1Score++ : player2Score++;
} else {
currentPlayer === 1 ? player2Score++ : player1Score++;
}

updateScoreDisplay();
}

const targetScore = 5; // Change this value to set the target score

function checkGameOver() {
if (player1Score >= targetScore) {
alert("Player 1 wins!");
return true;
}

if (player2Score >= targetScore) {
alert("Player 2 wins!");
return true;
}

const player1KittensOnField = Array.from(gridContainer.children).filter(
(item) => item.childElementCount > 0 && parseInt(item.firstChild.getAttribute("data-player"), 10) === 1
).length;

const player2KittensOnField = Array.from(gridContainer.children).filter(
(item) => item.childElementCount > 0 && parseInt(item.firstChild.getAttribute("data-player"), 10) === 2
).length;

if (player1KittensOnField === 8) {
alert("Player 1 has all kittens on the field and loses!");
return true;
}

if (player2KittensOnField === 8) {
alert("Player 2 has all kittens on the field and loses!");
return true;
}

return false;
}

function placeKitten(gridItem) {
if (gridItem.childElementCount === 0 && activeKitten) {
const activeKittenPlayer = parseInt(activeKitten.getAttribute("data-player"), 10);

if (activeKittenPlayer === currentPlayer) {
setKittenColor(activeKitten, currentPlayer);
gridItem.appendChild(activeKitten);
pushAdjacentKittens(gridItem);

const result = checkForThreeInARow();
if (result) {
handleWin(result);
}

if (!checkGameOver()) {
currentPlayer = currentPlayer === 1 ? 2 : 1;
activeKitten = null;
}
}
}
}


createGrid();
createKittens();
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
(Ez nem válasz, hanem hozzászólás a kérdéshez.)

• Ez nem kémia.
• Ne várd el, hogy rekonstruáljuk a hozzá tartozó HTML dokumentumot.
• Részletezd miféle segítség kellene hozzá.
0