Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Tudnátok segíteni? ❤️ SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
598
Egy 200 N súlyú fiú és egy 100 N súlyú kislány hintázik. A fiú 1 m-re ül a mérleghintán a forgástengelytől az egyik oldalon. Mekkora távolságra üljön a kislány a másik oldalra, hogy egyensúlyban legyenek?
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A hinta akkor lesz egyensúlyban, ha az egyik oldalon ható nyomaték megegyezik a másik oldalon ható nyomatékkal.
ennek alapján:
(200 N) * (1 m) = (100 N) * (d)
Ahol "d" a kislánytól mérve a forgástengely távolsága. Átrendezve:
d = (200 N * 1 m) / (100 N)
d=2 m
Tehát a kislánynak 2 méterre kell ülnie a mérleghinta másik oldalán az egyensúlyhoz.









0