Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemiaban nem ertem ezt

Főoldal » Középiskola » Kémia
529
Az 5.re szeretnem a valaszt de nem csak a megoldast hanem az egesz levezeteset is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
A 250 gramm tömegű, 5 tömegszázalékos oldat `250*0.05=12.5` gramm sót tartalmaz. A párologtatás során csak víz távozik, só nem, tehát a tömény oldatban is ugyanennyi só lesz. A tömény oldat tömege tehát 200 gramm, és ebből 12,5 gramm a só: `12.5/200=0.0625`, vagyis 6,25 tömegszázalékos lesz a kapott oldat.
0

A 250 gramm tömegű, 5 tömegszázalékos oldat
250

0.05
=
12.5
250⋅0.05=12.5 gramm sót tartalmaz. A párologtatás során csak víz távozik, só nem, tehát a tömény oldatban is ugyanennyi só lesz. A tömény oldat tömege tehát 200 gramm, és ebből 12,5 gramm a só:
12.5
200
=
0.0625
12.5200=0.0625, vagyis 6,25 tömegszázalékos lesz a kapott olda
-1