Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna segíteni a matek háziba? Előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
330
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
54.
a)
A legegyszerűbb átváltani tizedestörtbe: a = 12/25 m = 0,48 m | b =15/18 m = 0,83 m
Majd ezeket centiméterbe: a = 0,48 m = 48 cm | b = 0,83 m = 83 cm
Célszerű már most átváltani deciméterbe is: a = 48 cm = 4,8 dm | b = 83 cm = d,3 cm

Számolás:
Ktéglalap = 2·(a+b) = 2·(48+83) = 262 cm
Ttéglalap = a·b = 48·83 =3984 cm²

deciméterben:
Ktéglalap = 2·(a+b) = 2·(4,8+8,3) = 26,2 dm
Ttéglalap = a·b = 4,8·8,3 =39,84 dm²


55.
a)
Itt is egyszerűbb átváltani az elején: a = 2/5 m = 0,4 m | Ttéglalap = 18/35 m² = 0,51 m²

Számolás:
Ttéglalap = a·b (Behelyettesítünk)
0,51 m² = 0,4 m · b / : 0,4 m
0,51 / 0,4 = b
1,275 m = b ~ 1,3 m

Ktéglalap = 2·(a+b) = 2·(0,4+1,3) = 3,4 m
0