Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9 = (x-4)2+7

Rendezni kell az egyenletet 0-ára:
9 = (x-4)2+7 /-9
0 = (x-4)2-2
f(x) = (x-4)2-2

Megállapítások:
- A négyzetre emelés miatt parabola lesz.
- Pozitív az x, ezért felfelé nyúlnak a "karjai", mosolyog.
- Az egész zárójel négyzetre van emelve, ezért a +4 lesz a minimum értéke a függvénynek. (X-tengely)
- Mivel a -2 a zárójelen kívül van, ez lesz a minimum helye. (Y-tengely)
- Minimum pontja (4;-2)
- Értékkészlete (Y-tengely): [-2;+végtelen[
- Értelmezési tartománya (X-tengely): ]-végtelen;+végtelen[
- Zérushelyei (ahol átlépi az X-tengelyt): x1=(2,586;0) | x2=(5,414;0)
- Monotonitása: ]-végtelen;4] Szigorúan Monoton Csökkenő | ]-végtelen;4] Szigorúan Monoton Növekvő
- Paritása: Páros
- Korlát: Alulról korlátos
0