Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Köszönöm szépen előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először "visszalépkedünk az időben" hogy a kerület hogyan volt kiszámolva. Négyzet kerület képlete: a*4
Így felírtuk hogy a*4=14.000cm, így az a= 3500cm lett. A méretét 40 százalékkal növelve 4900cm-t kaptunk. Így a Kerület- és Terület képleteket újonnan felírva megoldottuk, illetve megkaptuk a végeredményeket. Négyzet terület képlete: a*a

K=4900*4=19600cm
T=4900*4900=24010000cm²
0