Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnapra kellene

Főoldal » Középiskola » Matematika
506
Az iskola menzáján 240-en ebédelnek, és háromféle menü közül választhatnak. A táblázat az egyes menüket választók relatív gyakoriságát mutatja.
a, Számold ki, hányan választották az egyes menüket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az iskola menzáján 240-en ebédelnek, és háromféle menü közül választhatnak. A táblázat az egyes menüket választók relatív gyakoriságát mutatja.

Ha az említett iskolában 240-en ebédelnek, és háromféle menü közül valasztanak, akkor így kell ki számolni a táblázat alapján.

A táblázat szerinti Relatív gyakoriságok:
A menü: 0,55
B menü: 0,3
C menü: 0,15

Ezért egy egyszerű szorzást használunk, így néz ki a képlet Ebédlők száma * relatív gyakoriság = xy fő választotta ezt

Így a fenti kepletbe be rakjuk a dolgokat
A menü: 240 x 0,55 = 132 fő
B menü: 240 x 0,3 = 72 fő
C menü: 240 x 0,15 = 36 fő

A szöveges válasz: Az iskolai menza menü választék közül az A menüt 132-en, a B menüt 72-en, és a C menüt pedig 36-an választották.
Módosítva: 3 éve
0