Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy derékszögű háromszög egyik befogója 7 cm. Milyen távol van az átfogó felezőpontja a másik befogótól?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1395
Egy derékszögű háromszög egyik befogója 7 cm. Milyen távol van az átfogó felezőpontja a
másik befogótól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
E feladathoz használd a következő képletet d=a/2
Keressük d (tavolságot) és a-t (a másik befogó hosszát)

Tegyük fel a te feladatodban 7 cm az egyik befogó tehát ezt a fenti képletbe berakjuk ami így néz ki d= 7/2 = 3.5 cm

Tehát a te derékszögű háromszöged átfogójának felezőpontja a másik két befogó középpontjától egyenlő távolságra van.
0