Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 100 N-os állandó erő gyorsít egy testet 2 m/s-os sebebességről 10 m/s-os sebességre. Mekkora a test tömege, ha az erő 30 J munkát végzett?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
405
Egy 100 N-os állandó erő gyorsít egy testet 2 m/s-os sebebességről 10 m/s-os sebességre. Mekkora a test tömege, ha az erő 30 J munkát végzett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Newton, erő, sebesség, testömege
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`W=1/2*m*v^2` képletet rendezve,behelyettesítve, és kiszámíta: `m=(2*W)/(v_2^2-v_1^2)=(2*30 \ J)/((10 \ m/s)^2-(2 \ m/s)^2)=color(red)(0,625 \ kg)` -ot kapunk.
0