Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
452
Szombaton vacsorára rendeltünk egy nagy családi és három kis pizzát. A nagy pizza ára két és fél szerese egy kis pizza árának.Mennyibe került egy nagy családi pizza , ha összesen 12 100 fizettünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(n + 3 * k = 12100), (n = 2.5 * k):}`

`n + 3 * k = 12100`
`2.5 * k + 3 * k = 12100`
`5.5 * k = 12100`
`k = 12100 -: 5.5 = 2200`

`n = 2.5 * k`
`n = 2.5 * 2200 = color(red)5500`

Ellenőrzés:
`n + 3 * k = 12100`
`5500 + 3 * 2200 = 12100`
`12100 = 12100 " " color(green)✓`
0