Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre köszönöm a segítséget

Főoldal » Általános iskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
23.)
`104=2*(x+2x+16)`

`104=2x+4x+32`

`72=6x`

`12=x`


Rövidebbik oldal: `a=x=color(red)(12 \ cm)`

Hosszabbik oldal: `b=2x+16=2*12+16=color(red)(40 \ cm)`



24.)
`x+3x+x-30=480`

`5x=510`

`x=102`


Bal parti ív: `x=color(red)(102 \ m)`

Középső ív: `3x=3*102=color(red)(306 \ m)`

Jobb parti ív: `x-30=102-30=color(red)(72 \ m)`
Módosítva: 3 éve
0