Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
A virágágyásban lévő virágok háromnegyede tulipán. A tulipánok 2/3 része piros. 12 piros tulipán van. Mennyivel van több piros tulipán, mint ahány nem tulipán virág az ágyásban?
A 0-val
B 2-vel
C 4-gyel
D 6-tal
E 12-vel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tulipánok darabszáma: `12/(1/3)=36`

Összes virág: `36/(3/4)=48`

Különbségük: `48-36=12`

Tehát a helyes megoldás az `color(red)(E)` lehetőség.
1