Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Műveletek normál alakban adott számokkal

Főoldal » Középiskola » Matematika
428
e) 3,91*10-⁴+ 2,1*10-⁵
f) 4,5*10-⁸ * 2*10⁶
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha jól értelmezem, a feladatban negatív kivetőjű hatványokat írtál.

e, 3,91 * 10-4 + 2,1 *10-5 = 3,91 * 10-4 + 0,21 * 10-4
(A masodik tagban átalakítottam tíz a mínusz negyediken-es hatványra.)
(Így a hatványok előtti számokat szimplán össze lehet adni egymással 3,91 alma és 0,21 alma = 4,12 alma)
=4,12 * 10-4

f, 4,5 * 10-8 * 2 * 106 = 9 * 10-2
(A 4,5 * 2 az 9 és a 10-8 * 106 az 10 -2)

Módosítva: 8 éve
0