Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Tud valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(Megoldásnak RationalRick válaszát jelöld)

1) behelyettesíted az 1-et: (1+3)²-2.25 = 13.75

2) Zérushelye(i) ott van(nak) a függvénynek, ahol az alap egyenlet = 0-val.

Tehát (x+3)²-2.25=0

x²+6x+9-2.25=0
x²+6x+6.75=0

Másodfokú egyenlet megoldóképletébe behelyettesítve:

(-6 ± √(6²-4*1*6.75))/(2*1) = -1.5 és -4.5
Módosítva: 3 éve
1

`1)`

Be kell helyettesíteni az `x` helyére az `1`-et:

`f(1)=(1+3)^2-2.25=16-2.25=color(red)(13.75)`

`2)`

Az a zérushelye, ahol nullát vesz fel.

`(x+3)^2-2.25=0`

`x^2+6x+9-2.25=0`

`x^2+6x+6.75=0`

Megoldóképlet:

`x_1=-9/2=-4.5`

`x_2=-3/2=-1.5`
1