Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a rombuszba írt körnek a sugara?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1172
Ha a rombusz átlóinak hossza 10cm, és 24cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, rombusz, hossz, átló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=sqrt((d_1/2)^2+(d_2/2)^2)=sqrt((10/2)^2+(24/2)^2)=color(red)(13 \ cm)`

`r=(d_1*d_2)/(4*a)=(10*24)/(4*13)=color(red)(4,62 \ cm)`
0