Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hozzávetőleg hány forinttal több árrést realizál az üzlet, ha az ételt elvitel helyett helyben fogyasztja el a vendég?

247
Az étel fogyasztói ára 5.950 Ft, nyersanyagköltsége 9.000 Ft/10 adag. Hozzávetőleg
hány forinttal több árrést realizál az üzlet, ha az ételt elvitel helyett helyben
fogyasztja el a vendég?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Egyéb

Válaszok

1
Számítsuk ki az adagonkénti előállítási költséget: 9.000 Ft / 10 adag = 900 Ft/adag.

Számítsuk ki az eladott adagok száma alapján az előállítási költséget: eladott adagok száma * adagonkénti előállítási költség.

Kiszámítjuk az árrést: Fogyasztói ár - előállítási költség.

Például, ha helyben 20 adagot értékesítenek:

Előállítási költség = 20 adag * 900 Ft/adag = 18.000 Ft

Árrés = 5.950 Ft - 18.000 Ft = -12.050 Ft

Ebben az esetben az árrés negatív, ami azt jelenti, hogy az üzlet veszteséget realizál, ha az ételt helyben fogyasztják el. Ha az árrés pozitív lenne, akkor az azt jelentené, hogy az üzlet több bevételt realizál, ha helyben fogyasztják az ételt.




-1