Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Fizika
434
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1)
A szükséges hőmennyiség: `c*m*Delta T`

A vízmelegítő által `t` idő alatt közölt hő: `P*t`

Ez a kettő egyenlő, innen `t=(c*m*Delta T)/P=(4.18*1.5*84)/2=263.34s~~4.4min`

2)
Az áramfelvétel `I=2600/(230*0.98) A`.

A vezetéken a feszültségesés `U=230*0.02V`.

Tehát a megengedhető legnagyobb ellenállás `R=U/I=(230*0.02*230*0.98)/2600~~0.399 Omega`.

Olyan vezetéket kell választani, amelynek métere nem haladja meg a `0.399/20~~0.02 Omega` ellenállást.

3)
Az áramsűrűség az áram és a keresztmetszet hányadosa: `J=I/A`, innen a szükséges minimális keresztmetszet `A=I/J=25/10=2.5mm^2`. Kör alakú keresztmetszetet feltételezve ez `2sqrt(2.5/pi)~~1.78mm` átmérőt jelent.

4)
Az akkumulátorban tárolt energia `4.8V*3.6Ah=17.28Wh` Ha ebből 16 W teljesítményt veszünk fel, akkor `17.28/16~~1.08` óra alatt merül le.
Módosítva: 8 éve
0