Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm szépen a

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Egy háromszög két oldala 18cm és 20 cm a közbezárt szög 50°.Mekkorák a háromszög hiányzó szögei és oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`c=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt(18^2+20^2-2*18*20*cos50°)=color(red)(16,16 \ cm)`

18 cm hosszú oldallal szemközti szög: `cosalpha=(18^2+(20^2+16,16^2))/(-2*20*16,16)=>color(red)(alpha=58,56°)`

20 cm hosszú oldallal szemközti szög: `180°-58,56°-50°=color(red)(71,44°)`
0