Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
346
Egy doboz külső méretei 40 cm hosszu,26 cm széles és 36 cm magas.A doboz elkészítéséhez 40mm vastag hőszigetelőt használ.Mekkora lesz így a belső tároló tér térfogata?Mennyi anyag szükséges a külső és belső bevonásra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`"Belső térfogat": "V"_"belső"="hosszúság"*"szélesség"*"magasság"=(40-2*4)*(26-2*4)*(36-2*4)=color(red)(16.128 \ "cm"^3)`


`"Belső felület": "A"_"belső"=2*("hosszúság"*"szélesség"+"hosszúság"*"magasság"+"szélesség"*"magasság")=2*(32*18+32*28+18*28)=color(red)(3.952 \ "cm"^2)`


`"Külső felület": "A"_"külső"=2*("hosszúság"*"szélesség"+"hosszúság"*"magasság"+"szélesség"*"magasság")=2*(40*26+40*36+26*36)=color(red)(6.832 \ "cm"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0