Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlőszárú háromszög

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
Egy egyenlőszárú háromszög kerülete 64cm, alapja 14cm. Számold ki az alaphoz tartozó magasságot és a háromszög területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`b=(K-a)/2=(64-14)/2=color(red)(25 \ cm)`

`m=sqrt(b^2-a^2/4)=sqrt(25^2-14^2/4)=color(red)(24 \ cm)`

`T=(a*m)/2=(14*24)/2=color(red)(168 \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0