Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kisérettségi előkészület

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Egy udvarban csak kacsák és nyulak vannak. Az állatoknak 40 fejük és 100 lábuk van. Hány nyúl és hány kacsa van?
Egyenletrendszer
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x+y=40=>x=40-y),(2x+4y=100):}`

`2*(40-y)+4y=100`

`80-2y+4y=100`

`2y=20`

`color(red)(y=10 \ db)` nyúl van.



`x=40-y=40-10=color(red)(30 \ db)` kacsa van.
1