Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
409
Egyáltalán nem tudok mozdulni ezekkel a feladatokkal. Segítséget előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a.)
`22x+18x=32`

`40x=32`

`x=0,8`

Tehát a találkozásig eltelt idő 0,8 óra ami `0,8*60=48 \ perc`, azaz a fiúk 10:48-kor találkoztak.


b.)
`"Gáspár"=22*0,8=color(red)(17,6 \ km)` -t tett meg.

`"Vince"=18*0,8=color(red)(14,4 \ km)`-t tett meg.



2.)
`(5.350)/(90*1,852+54*1,852)approxcolor(red)(20 \ nap)`



3.)
a.)
`t=s/v=(12 \ km-4 \ km)/(16 \ (km)/h)=0,5 \ h` Tehát fél óra telt el Szili indulás óta így `color(red)(10:30)` kor találkoztak.

b.)
Boti 4 km-et tett meg fél óra alatt így az ő átlagsebessége: `v=s/t=(4 \ km)/(0,5 \ h)=color(red)(8 \ (km)/h)`

c.)
10:30 kor találkoztak de fél órát még beszélgettek így haza csak 11:00-kor indultak. Szili `12+4=16 \ km`-t tett meg és mivel óránként pontosan 16 km-t tesz meg így Szili kereken délre ért haza.



4.)
`s/9=(s+100)/11`

`11s=9s+900`

`2s=900`

`s=450 \ m`


`t=s/v=(450 \ m)/(9 \ m/s)=color(red)(50 \ s)`



5.)
a.)
`70t=50*(t+05)`

`70t=50t+25`

`20t=25`

`color(red)(t=1,5)`

Tehát 1 és fél óra múlva éri utol.


b.)
`s=v*t=70 \ (km)/h*1,5 \ h=color(red)(87,5 \ km)`
0