Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm szépen a segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Egyenlő szárú trapéz hosszabbik alapja 10 cm, szarai 5 cm hosszúak. Mekkora a kerülete, ha az alapon fekvő szögek 60°-ak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felső alapjának hossza: `c=a-cosalpha*b*2=10-cos60°*5*2=color(red)(5 \ cm)`

Kerülete: `K=a+2*b+c=10+2*5+5=color(red)(25 \ cm)`
0