Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene matekbol? köszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Nemtudom miért , az arányos feladatot egyáltalán nem mennek, segítene valaki ebbe vagy a leckét elküldeni valamilyen oldalról hogy ismételjem át? köszi szépen(4es feladat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`48=3x*5x`

`48=12x^2`

`4=x^2`

`+-2=x`

Ebből nekünk csak is kizárólag a pozitív érték jöhet szóba így `x=2`


Téglalap egyik oldala: `a=3*x=3*2=6 \ cm`

Téglalap másik oldala: `b=4*x=4*2=8 \ cm`


Ezekből kitudjuk számolni a téglalap átlójának a felét hiszen az fogja adni a háromszög szárait. A téglalap hosszabbik oldal pedig az alpapját.

`d/2=sqrt(a^2+b^2)/2=sqrt(6^2+8^2)/2=color(red)(5 \ cm)`

`K=2*d/2+b=2*5+8=18 \ cm`

Tehát a helyes válasz a `color(red)(d)` lehetőség.
0