Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kénne

Főoldal » Középiskola » Fizika
320
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A szénhidrátok tápértéke `4,1 \ (kcal)/g`, így 9,3 g szénhidrát `9,3 \ g*4,1 \ (kcal)/g= 38,13 \ kcal` energiát ad.

A fehérjék tápértéke `4,2 \ (kcal)/g`, így 4,4 g fehérje `4,4 \ g*4,2 \ (kcal)/g=18,48 \ kcal` energiát ad.

A zsírok tápértéke `9,3 \ (kcal)/g`, így 5,5 g zsír `5,5 \ g*9,3 \ (kcal)/g=51,15 \ kcal` energiát ad.

100 g túró rudi tápértéke mindösszesen `38,13+18,48+51,15=107,76 \ kcal`, ami `107,76*4,184=451 \ kJ` energiának felel meg.

Tehát egy darab 30 g-os turórudi elfogyasztásával `107,76*0,3=color(red)(32,33 \ kcal)` energiához jutunk ami `32,33*4,184=color(red)(135,26 \ kJ)`-nak felel meg.
0