Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
327
Valaki tudna segíteni legyen szíves? Csatolom a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Első egyenlet: `x+y=150=>x=150-y`

Második egyenlet: `2y+25=3x`


`2y+25=3*(150-y)`

`2y+25=450-3y`

`color(red)(y=85)`


`x=150-y=150-85=color(red)(65)`


Ell.: `3*65-2*85=25` Tehát a megoldás helyes!

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1