Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok/számelmélet

Főoldal » Középiskola » Matematika
607
Adottak a következő halmazok: A ={ 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9} B= {Az egyjegyű pozitív négyzetszámok}
C = {Az egyjegyű pozitív 4-gyel osztható számok} és D = {Az egyjegyű pozitív egész számok, melyeknek a
szorzata 6}
Készíts halmazábrát ezekről a halmazokról!

Maga a halmazok felírásával nem lenne problémám de ebben a számelméleti részben elbukok.

Valaki tudna segíteni hogy mi a D halmaz? Illetve mit jelent ez hogy pozitív egész számok melyek szorzata 6?
D=(2,3)?
Egy másik ilyen feladatom is volt amiben a D halmaz pozítiv egész számok melynek szorzata 7. Itt D=(1,7)??

Köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a 7-nél {1, 7}-et adtál meg, akkor a 6-nál is {1, 2, 3, 6}
0