Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos nem ertem

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
2x+y=3
4x+3y =6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik kérdésednél levezettem.

2x - 3 = y

4x + 3*(2x - 3) = 6
4x + 6x - 9 = 6
10x = 15

x = 15/10 = 3/2

2*(3/2) + y = 3
3 + y = 3

y = 0

Ellenőrzés:

2*(3/2) + 0 = 6/2 = 3

4*(3/2) + 3*0 = 12/2 = 6
0