Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
Sziasztok!
Ennek a kèt feladatnak a megoldásában szeretnék segítsèget kèrni!

1. Egy háromszög a= 4cm b=7 cm c=8cm
Egy hozzá hasonló háromszög 56cm.
Mekkora a kerülete?

2. Egy háromszög oldalai a=3cm b=5 cm c=6cm ha A B C ∆~ A'B'C'∆' leghosszabb oldala 9 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`1.`

Mi az `56` `cm`?

Nem derül ki...


`2.`

`a=3` `cm`
`b=5` `cm`
`c=6` `cm`
`c'=9` `cm`

`lambda=9/6=3/2`

`a'=3*3/2=4.5` `cm`

`b'=5*3/2=7.5` `cm`
0