Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

....

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
Egy fém drót ellenállasa 2000°C-on 4× nagyobb mint 0°C-on. Mennyi a termikus együttható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Van egy varázsképlet hogy:

R-R0=R0*α*(T1-T0)
R0- a 0 fokhoz tartozó ellenállás
R =4*R0
α- termikus együttható "varázsszám"
T1 és T0 nyilván a 2000 és 0 T0 (T0 Általában a referencia,lehet hogy 20°C ,nem biztos hogy 0)

Innen: α= (3R0)/(R0*(T1-T0)
azaz 3/2000 -->1.5*10-3 1/°C Ami esetleg a sárgaréz lehet


Rt = R0 * (1 + α * (t - t0)) Ez a képlet ugyanaz amit én használok csak beszoroztam és átvittem a túloldalra az R0-t
Módosítva: 3 éve
1