Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Egy háromszög két oldala a=15cm, b=20cm a közbezárt 50°. Mekkorák a háromszög hiányzó szögei és oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`c=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt(15^2+20^2-2*15*20*cos50°)=color(red)(15,47 \ cm)`

20 cm hosszú oldallal szemközti szög: `cosbeta=(b^2-(a^2+c^2))/(-2*a*c)=(20^2-(15^2+15,47^2))/(-2*15*15,47)=>color(red)(beta=82,03°)`

15 cm hosszú oldallal szemközi szög: `180°-alpha-beta=180°-50°-82,03°=color(red)(47,97°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1

Köszönöm szépen
0