Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Életkoros matematika feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Anya 40 éves, fia, Bence 16. Hány évvel ezelőtt volt anya háromszor olyan idős, mint Bence?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x évvel ezelőtt Anya 40-x éves volt, Bence 16-x éves.

A felírható egyenlet:

40-x = 3(16-x)

40-x = 48-3x /+3x

40+2x = 48 /-40

2x = 8 /:2

x = 4

4 évvel ezelőtt Anya 40-4 = 36 éves volt, Bence 16-4 = 12 éves, épp harmadannyi, mint Anya.
0