Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Életkoros matematika feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
550
Dorka 10 éves volt, amikor a bátyja, Zsombor 14. Hány évesek most, ha együtt 32 évesek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az együttes koruk 10+14 = 24 év. 32 évesek, mivel minden évben 1+1-gyel nő az életkoruk, `(32-24)/2` = 4 év múlva lesznek.
Így Dorka most 10+4 = 14 éves és Zsombor 14+4 = 18 éves.
0