Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Életkoros matematika feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
523
Kata és Lili együtt 34 évesek, jövőre Kata azonban már kétszer olyan idős lesz, mint Lili. Hány évesek most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kata x éves, Lili 34-x éves.

Jövőre Kata x+1 éves lesz, Lili pedig 34-x+1 = 35-x éves.

A felírható egyenlet:

x+1 = 2(35-x)

x+1 = 70-2x /+2x

3x+1 = 70 /-1

3x = 69 /:3

x = 23

Kata 23 éves, Lili 34-23 = 11 éves. Jövőre Kata 24 éves lesz, Lili pedig 12.
0