Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Életkoros matematika feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Anna most 25, Bea 20, Cili pedig 10 éves. Hány év múlva lesz Anna és Bea életkora együtt Cili életkorának háromszorosa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x év múlva Anna 25+x, Bea 20+x és Cili 10+x éves lesz. Felírunk egy egyenletet:

(25+x)+(20+x)=3(10+x)

45+2x = 30+3x /-2x

45 = 30+x /-30

x = 15

15 év múlva:

Anna 25+15 = 40 éves lesz, Bea 20+15 = 35 éves lesz. Együtt 40+35 = 75 év.

Cili 15 év múlva 10+15 = 25 éves lesz, vagyis harmadannyi, mint a másik kettő együtt.
0